Digitalradio Deutschland: Využijte konec analogového vysílání k přechodu na DAB+

4. duben 2018

Plnou digitalizaci své sítě dokončil v uplynulých měsících operátor Vodafone, který dříve fungoval pod značkou Kabel Deutschland.

Organizace Digitalradio Deutschland, která u našich západních sousedů sdružuje všechny subjekty zainteresované v oblasti rozvoje technologie DAB+, upozorňuje posluchače, aby ukončení analogového vysílání v kabelových sítích využili k přechodu na vyšší kvalitu. Právě tou má být digitální rádio DAB+. Posluchačům přinese okamžitě bohatší programovou nabídku – v Mnichově okolo 50 a v regionu Rhein-Main dokonce více než 70 stanic.

Portál Digitální rádio své čtenáře již několikrát upozornil, že v Německu již proběhly, případně probíhají testy technologie DAB+ v kabelových sítích. Jedním z příkladu je bavorský operátor M-net. Ačkoliv kabelové firmy zatím nemají připraven plán přechodu, DAB+ se stane jednou neodmyslitelnou součástí nabídky, jako je tomu například ve Švýcarsku. Operátor Vodafone (dříve Kabel Deutschland), který je největším kabelovým operátorem na trhu, již svou síť plně digitalizoval. Není tedy pochyb o tom, že budoucnost nejen televizního vysílání je plně digitální.

autor: lukpo
Spustit audio