Díky, Koné, vzkazuje gólman Berkovec. Útočník Slovácka mu vyndal zapadlý jazyk

Gól nedal, přesto je útočník Slovácka Francis Koné hlavním hrdinou zápasu v Ďolíčku. V dramatické situaci se totiž přímo na trávníku ukázal jako zdatný záchranář, když pomohl brankáři Klokanů Berkovcovi, kterému po srážce se spoluhráčem zapadl jazyk.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francis Koné dává první pomoc Martinu Berkovcovi

Francis Koné dává první pomoc Martinu Berkovcovi | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

„Chtěl bych poděkovat Francisi Konému za záchranu a pohotovost po dnešním zápase. Jsem rád za okamžitou pomoc a ještě jednou děkuji,“ vzkázal brankář Bohemians Martin Berkovec, když prošel vyšetřením v pražské vinohradské nemocnici.

Dostala ho tam nešťastná srážka ze zápasu Bohemians se Slováckem. Na hraně pokutového území se srazili hlavami Berkovec se svým kapitánem, stoperem Danielem Krchem. Oba upadli, obránce krvácel na hlavě, brankář se vůbec nehýbal, jindy hlučný Ďolíček ztichl.

Útočník Slovácka byl situaci nejblíž a neztratil duchapřítomnost. Okamžitě začal ošetřovat Berkovce, kterému zapadl jazyk. Pokud by tak zůstal déle než minutu, bylo by pro lékaře složitější obnovit u brankáře dýchání.

Po dalším ošetření pořadatelé odnesli brankáře na nosítkách, Krch odešel po svých, ale nic si nepamatoval. Oba odvezla záchranná služba.

„Hlavně aby byli oba v pohodě,“ nechal se Koné slyšet po zápase. „Tohle jsem nezažil poprvé, dvakrát jsem už hráčům pomáhal v Africe, jednou při působení v Itálii,“ dodal útočník, který pochází z Pobřeží slonoviny, ale reprezentuje Togo.

Obě opory vršovického klubu se podrobily vyšetření na počítačové tomografii, Krcha s lehkým otřesem mozku propustili, Berkovec zůstal v nemocnici přes noc na pozorování, navíc přišel o zub. Ani jeden by ale neměl být ve výrazném ohrožení zdraví.

K situaci se vraceli o oba trenéři při hodnocení zápasu. „Ze všeho nejdříve bych chtěl poděkovat hráči Konému, který poskytl první pomoc Berkovcovi a vytáhl mu zapadlý jazyk. To předčilo vše, co se v utkání stalo," prohlásil na tiskové konferenci trenér Bohemians Miroslav Koubek.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme