Discovery zvažuje spuštění globální služby s videem na vyžádání

9. březen 2018

„Myslím si, že existuje příležitost pro to, abychom spustili globální službu, protože všechny ostatní platformy, které video na vyžádání nabízejí, vypadají stejně,“ uvedl šéf společnosti.

Společnost Discovery vážně uvažuje nad možností spuštění vlastní streamingové služby, která by fungovala na globální úrovni. Listu Financial Times to ve čtvrtek řekl David Zaslav, výkonný ředitel firmy. Služby typu Netflix nebo Amazon – obě působí i na českém trhu – se orientují především na vysoce kvalitní dramatickou tvorbu, proto je prostor pro službu, která by nabídla obsah, jenž má k dispozici právě Discovery.

„Myslím si, že existuje příležitost pro to, abychom spustili globální službu, protože všechny ostatní platformy, které video na vyžádání nabízejí, vypadají stejně,“ konstatoval Zaslav a doplnil: „V tuto chvíli zkoumáme, zdali bychom byli schopni takovou službu spustit sami, případně ve spolupráci s někým dalším.“ Společnost Discovery definitivně tento týden dokončila akvizici firmy Scripps Networks Interactive za rekordních 14,6 miliardy dolaru, takže disponuje také obrovskou knihovnou s řadou lifestylových pořadů.

autor: lukpo
Spustit audio