Diváci televize Prima nevyužívají hybridní vysílání HbbTV u televizorů sami

26. červenec 2016

Prima v současné době nabízí v hybridním vysílání on-line archiv Prima Play, programového průvodce EPG a dočasnou aplikaci Hrady.cz.

Diváci televize Prima, kteří mají televizor, případně přijímač s podporou standardu HbbTV, tedy hybridního vysílání, ho nikdy nevyužívají sami. Společnost FTV Prima, jež je provozovatelem stanic Prima, to zjistila díky svému on-line dotazníku, jenž byl v dispozici v rámci HbbTV jako jedna z aplikací. „Z výsledků vyplývá, že televize s HbbTV průměrně sledují dva televizní diváci (resp. 1,94),“ uvedla mluvčí televize Gabriela Semová. Na nasazení on-line dotazníku už v minulosti web Digitální rádio upozornil.

„Na českém trhu do současné chvíle nebyly k dispozici detailní informace, kolik diváků sedí u chytrých televizních přijímačů vybavených technologií HbbTV, která dokáže prostřednictvím připojení k internetu dodat další zajímavé informace a interaktivitu. Proto jsme se pomocí jednoduché dotazovací aplikace, umístěné do vysílání skupiny Prima, zeptali diváků přítomných u televizních obrazovek, kolik se jich v tu danou chvíli dívá,“ říká k výsledkům Petr Miláček, ředitel výzkumu FTV Prima.

autor: lukpo
Spustit audio