Diváky pozemního vysílání DVB-T čeká s koncem roku 2017 několik změn

31. prosinec 2017

Přeladění několika vysílačů a ukončení šíření signálu v jedné lokalitě avizovaly v případě Regionální sítě 8 České Radiokomunikace.

Přelom starého a nového roku přináší vždy řadu změn, které souvisejí s ukončováním smluv, přelaďováním, novými koordinacemi a podobně. Začátek roku 2018 nebude v tomto směru výjimkou. V tuto chvíli víme o třech potvrzených změnách souvisejících s pozemním digitálním vysíláním DVB-T. Východočeská televize V1 se přesouvá do nového multiplexu, rocková stanice Rebel 2 v jednom končí a zejména by mělo dojít ke změnám v části Regionální sítě 8.

Východočeská televize V1 přechází z Regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací do multiplexu 4 konkurenční společnosti Digital Broadcasting. Diváky tedy čeká nutné přelaďování. Informační kampaň již běží několik týdnů. Bližší informace o lokalitách, odkud bude možné V1naladit, a technických parametrech, zveřejnila stanice na svém webu. Rocková televize Rebel 2 ukončí k 31. prosinci distribuci v pražské a středočeské Regionální síti 4. Nadále bude dostupná opět z multiplexu 4 Digital Broadcasting, avšak pouze z vybraných vysílačů.

Za pravděpodobně nejdůležitější novinku, o které informoval koncem listopadu Televizníweb.cz, lze označit změnu technických parametrů Regionální sítě 8 ve vybraných lokalitách Čech. Přeladit tento multiplex si budou muset diváci na Českobudějovicku, Plzeňsku a v Pardubicích. Z tohoto pohledu je zajímavý zejména přesun tohoto multiplexu v jižních Čechách z Kletě do lokality Včelná. Devatenáctiwattový vysílač Regionální sítě 8 fungující v Tachově na kanálu 59 má být vypnut bez náhrady. Změny čekají tento multiplex celkem ve čtyřech lokalitách.

autor: lukpo
Spustit audio