DJ Rádia 1 spustí ve východních Čechách rockovou stanici Rádio Orlicko

19. květen 2016

Program se chce zaměřit zejména na rockovou hudbu, a to jak domácí, tak i tu zahraniční. Nabídne i záznamy živých koncertů.

Východočeská města Ústí nad Orlicí a Česká Třebová (plus jejich okolí) se dočkají vlastní rockové rozhlasové stanice Rádio Orlicko. Licenci pro frekvenci 95,5 MHz s výkonem 200 Wattů a lokalitu Mazánkova ulice získala na aktuálním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) společnost Orlicko Media. Jejím jednatelem a zároveň jediným společníkem je Věroslav Musil, jméno známé z pražské alternativní rozhlasové stanice Rádio 1. Tady působí Musil jako noční moderátor, a to každou druhou neděli v době od 0.00 do šesté ranní. V Rádiu Orlicko má Věroslav Musil i funkci ředitele stanice.

„V našem vysílání můžete slyšet nejčastěji tu nejlepší českou i zahraniční rockovou hudbu vydávanou od 60. let 20. století až do současnosti. V nočních hodinách pak uslyšíte například zajímavé nahrávky ze živých koncertů slavných i méně známých rockových kapel. Náš hudební archiv obsahuje několik tisíc skladeb, které pečlivě vybíráme a neustále doplňujeme. Rádi podporujeme místní hudební skupiny, které si v našem playlistu také najdou své pevné místo,“ uvádí na svých webových stránkách Rádio Orlicko. Pro zájemce, kteří nebudou v dosahu VKV signálu, si stanici budou moci naladit na internetu.

autor: lukpo
Spustit audio