Djoković zdolal ve finále US Open Federera a získal 10. grandslamový titul

Srb Novak Djoković vyhrál podruhé v kariéře US Open. V newyorském finále porazil Švýcara Rogera Federera 3:1 na sety, a potvrdil tak pozici nejlepšího tenisty současnosti. Nejúspěšnějšího hráče profesionální éry Federera zdolal 28letý Srb 6:4, 5:7, 6:4, 6:4, a získal tak jubilejní desátý grandslamový titul. Letos srbský tenista vyhrál tři ze čtyř turnajů velké čtyřky - vedle US Open také Australian Open a Wimbledon. Prohrál pouze ve finále Roland Garros.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský tenista Novak Djokovič vyhrál podruhé v kariéře US Open

Srbský tenista Novak Djokovič vyhrál podruhé v kariéře US Open | Zdroj: Reuters

Bylo to odvážné i komické zároveň - fanoušci v hledišti kroutili hlavami nad počínáním Švýcara, který při druhém podání Djokoviće vystartoval až k čáře vymezující správnou délku servisu.

Roger Federer chtěl trefit balonek co nejdříve po odskoku, zrychlit tím hru a dostat favorita do potíží. Zároveň to byla demonstrace toho, co všechno se majitel 17 grandslamových titulů rozhodl vyzkoušet, aby svého největšího rivala současnosti konečně na turnaji velké čtyřky porazil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Federer zkoušel ve finále US Open všechno možné, na svého největšího rivala současnosti Djokoviće ale ani tentokrát na grandslamu nevyzrál

Jenže i všechno, co pro to v přípravě i v samotném zápase udělal, bylo na výhru nad fenomenálním Srbem málo. Federer byl spokojený s tím, jak hrál, ale zklamaný z výsledku.

Celkem 26 tisíc fanoušků v hledišti stadionu Artura Ashe však rozjásal, když ve 34 letech na dvorci po prohraném zápase vzkázal: „Uvidíme se příští rok!“

Novak Djoković rozhodně takovou podporu z hlediště necítil, publikum bylo jasně na straně švýcarského tenisty a možná i to přispělo k tomu, aby byl Roger Federer po nervóznějším začátku odvážnější.

Ale i mimořádně odhodlaného a motivovaného soupeře osmadvacetiletý Srb zdolal a připomněl, že zažil stejně skvělou sezonu jako v roce 2011, kdy se také radoval ze tří grandslamových titulů. S tím, že ty letošní už sbírá jako manžel a otec.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 42 253 400 dolarů):

Muži:
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Federer (2-Švýc.) 6:4, 5:7, 6:4, 6:4.

Jaroslav Plašil, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme