Dnes startuje slovenská televize IN TV, později bude k dispozici i na satelitu Astra

23. únor 2016

Tamní média připomínají, že za novou stanicí stojí zakladatel kontroverzního internetového projektu Slobodný vysielač.

Zahájení vysílání si na dnešní den, konkrétně na čas 20:30, naplánovala nová slovenská televize IN TV. Divákům plánuje nabídnout zpravodajství, publicistiku, vzdělávací pořady i dokumenty. K dispozici bude zájemcům prostřednictvím pozemního digitálního vysílání na Slovensku (v multiplexu operátora AVIS) a tamních kabelových operátorů, v České republice pak prostřednictvím družice Astra 3B, satelitní pozice 23,5 stupně východně. Zde slibuje start v prvním březnovém týdnu. Podle informací webu Digitální rádio jednal provozovatel například se zástupci služby Skylink. Konkrétní podobu ale zatím tato jednání nemají.

„Zajímají nás hodnotné zprávy, ne s plytkým obsahem. Zpravodajství IN TV dodávané Občanským sdružením Infovojna přináší objektivní a ověřené informace ze Slovenska i zahraničí,“ píše na webu provozovatel stanice, společnost IN TV, s.r.o. Právě spolupráce s Infovojnou vzbudila u slovenských médií zvýšenou vlnu zájmu. Jak upozornil nedávno web Omédiách.com, za tímto občanským sdružením stojí zakladatel kontroverzního internetového projektu Slobodný vysielač.

IN TV slibuje prostor pro občanská témata, která jsou v konkurenčních médiích odstavená na druhou kolej. Publicistická sekce má přinášet řadu pořadů z politiky, sportu či kultury. „Hlavním cílem je navrácení se k původnímu poslání žurnalistiky, tj. informovat, vzdělávat a bavit. Na obrazovkách uvidíte diskusní formáty s živým vysíláním, investigativní pořady, talentové programy, ale i bláznivé nápady zprostředkované našimi lidmi. Neodmyslitelnou součástí vysílání IN TV jsou filmy a seriály z celého světa. Zaujmou zpracováním a myšlenkou. Doplňkem k vysílání jsou programy pro nejmenší i mládež,“ uvádí provozovatel.

autor: lukpo
Spustit audio