Do německého DVB-T2 jde i Sport 1, na rok 2017 se chystá tříměsíční promo

9. červen 2016

Při zahájení řádného provozu DVB-T2 v Německu bude zájemcům k dispozici okolo čtyř desítek programů, z nichž většina bude v HD rozlišení.

Součástí nabídky placené pozemní televize Freenet TV v Německu bude i tamní verze stanice Sport 1 (neprovozuje ji společnost AMC, pozn. red.). Ve středu to potvrdil technický operátor služby, společnost Media Broadcast. Vstup do DVB-T2 v Německu potvrdil i teleshoppingový kanál QVC. „Tato dohoda je příkladem velkého zájmu provozovatelů o šíření jejich programů v rámci nabídky Freenet TV skrze DVB-T2 HD. Spolu s našimi partnery se nám podařilo obnovit zájem o zemskouá platformu, která byla již prohlášena za mrtvou,“ uvedl Holger Meinzer, Chief Commercial Officer B2B ve firmě Media Broadcast.

Při zahájení řádného provozu DVB-T2 v Německu 29. března 2017 bude zájemcům k dispozici okolo čtyř desítek programů, z nichž většina bude v HD rozlišení. Zároveň dojde v některých oblastech k ukončení vysílání DVB-T. Po spuštění řádného provozu bude k dispozici tříměsíční promo období, kdy bude zájemcům aktivována plná nabídka, aby si mohli udělat obrázek, jaká je výhoda příjmu placených programů. Placenou televizi Freenet TV bude možné přijímat na oficiálních set-top-boxech služby a také díky CI modulu na vlastním televizory. Služba má už funkční oficiální web na: https://www.freenet.tv/.

autor: lukpo
Spustit audio