Do Velkého Března přišly tisíce lidí za pivem i za dobrou muzikou. Zahrála Marta Jandová

10. září 2017

Druhá zářijová sobota byla v severních Čechách plná společenských akcí. V rámci Dnů evropského dědictví byly otevřeny desítky památek a v řadě měst, třeba v Mostě, Duchcově, Krupce nebo Klášterci, se konaly městské slavnosti. Dozvuky letního počasí a kvalitní hudební program si přišly vychutnat i tisíce lidí do pivovaru ve Velkém Březnu. Ten se již tradičně otevřel veřejnosti.

„Já si myslím, že zatím se vše vydařilo. Počasí je nádherné. Lidí je hodně, pivo teče proudem a všechno vypadá dobře,“ přiblížil atmosféru dne otevřených dveří v pivovaru ve Velkém Březně jeho vrchní sládek Michal Rouč.

Akce se v areálu pivovaru koná už poněkolikáté. Pivovar již tradičně nabídl návštěvníkům prohlídku svého zázemí a lidé mohli ochutnat i pivní speciály, třeba čtrnáctku nebo zázvorové pivo. Nechyběly ani soutěže pro děti a dospělé. Většina lidí ale přišla za bohatým hudebním programem.

Pivo, muzika a soutěže - taková byla seobota v pibvovaru ve Velkém Březně

„Je tady spousta kapel, který nás překvapily. Jsou to samozřejmě revivalový kapely, který předvedly famózní výkony. Nejenom vizuálně, ale i hudebně. A perlička na závěr bude Marta Jandová, která tady ještě nevystupovala,“ řekl jeden z organizátorů akce Martin Pokorný. V areálu pivovaru zahrály revivaly Olympiků, Wanastowých Vjecí nebo Kabátů. A kromě Marty Jandové večer vystoupila i klasika Žlutý pes.

Letošní ročník dne otevřených dveří navštívilo kolem 5 tisíc diváků a většina vydržela až do konce na závěrečný ohňostroj.

Spustit audio