Dočká se Heidelberg a Hesensko nové regionální DAB sítě? Objevují se první zájemci

30. září 2016

V současné době je v Hesensku již dobře etablovaný DAB multiplex označovaný jako „DR Hessen“ obsahující mimo jiné stanice Radio Teddy, Mega Radio nebo harmony.fm.

Několik privátních vysílatelů z Porýní-Falce, Hesenska a Bádenska-Württenberska se zajímá o možnost šířit svůj signál v oblasti Rhein-Neckar (okolí Heidelbergu a Mannheimu) a Südhessen (Jižní Hesensko). Vyplývá to z informací, které má k dispozici web Satellifax.de. V nové digitální síti by se mohly objevit stanice RPR Eins, okruhy ze skupiny FFH-Gruppe a nový regionální vysílatel Regenbogen 2, který na VKV kmitočtech nahradil známou taneční stanici sunshine live.

V současné době je v Hesensku již dobře etablovaný DAB multiplex označovaný jako „DR Hessen“. Digitální síť obsahuje stanice FFH, harmony.fm, planet radio, Absolut Hot, Radio Teddy, Mega Radio SNA, ERP Pop a Radio Darmstadt. Multiplex funguje ze tří vysílačů s výkonem do pěti kilowatt. Jedná se konkrétně o Großer Feldberg, Frankfurt (Main) Europaturm a Mainz-Kastel. Digitální síť se etablovala se zaměřením na stanice určené pro oblast Rhein-Main a Rheinhessen. Do budoucna lze očekávat, že se nabídka tohoto multiplexu bude rozšiřovat.

autor: lukpo
Spustit audio