Dokumentární stanice Kinosvět vyřadila jednu z aplikací pro chytré televizory

5. únor 2018

Stanice nasadila hybridní vysílání, pro jehož využívání je nutné mít přijímač s podporou standardu HbbTV, v první polovině roku 2016, ale od té doby prakticky v jeho vývoji není vidět žádný posun.

Z nabídky neplaceného dokumentárního programu Kinosvět, která je určena pro televizory a set-top boxy připojené k internetu, byla vyřazena aplikace Seznamka. Kinosvět tak v současné době nabízí v menu pouze „SMS bazar“ a „Vyzvedněte si dárek“, což je možnost získání slevy na portálu Digiport.cz. Provozovatelem dokumentárního kanálu je Československá filmová společnost, která stojí taktéž za stanicemi CS Mini, CS Film, WAR Svět válek a Horor film.

Kinosvět nasadilo hybridní vysílání, pro jehož využívání je nutné mít přijímač s podporou standardu HbbTV, v první polovině roku 2016, ale od té doby prakticky v jeho vývoji není vidět žádný posun. Možností, jak by dokumentární stanice mohla tuto technologii využít, je přitom vícero. Technologie se v posledních letech stala běžnou součástí výbavy televizního signálu řady programů – od České televize přes FTV Prima a skupinu Nova až po Óčko nebo Šlágr TV. Měřící statistiky mají nyní aktivované i programy Up Network a Retro Music Television.

autor: lukpo
Spustit audio