Dopravní problémy v Třebíči do konce roku neskončí. Patrně se totiž nepodaří zprovoznit Podklášterský most

19. říjen 2016
Zprávy z

Třebíč se v letošním roce potýká s velkými dopravními problémy. Způsobilo je mimo jiné uzavření Podklášterského mostu, který je pro dopravu uvnitř Třebíče zcela klíčový. Skála pod korytem řeky Jihlavy totiž byla vyšší, než původně počítala sonda. Práce se tak protáhnou do konce ledna 2017.

Práce na Podklášterském mostě v Třebíči začaly letos 9. května s tím, že měly být hotové do půlky prosince.

Čtěte také

Podle informací Českého rozhlasu se má oprava mostu v centru města protáhnout minimálně do konce ledna. Místostarosta Třebíče Vladimír Malý (ČSSD) dodává, že termín významně ovlivní počasí, především mrazy. „I když existují technologie, které umožňují betonovat třeba do mínus pěti stupňů, v prosinci ale může být víc a celá stavba tak nabere další zpoždění.“

Aktuálně z pilířů mostů ční armovací dráty a stavbu z části kryje bednění. „Musí probíhat maximální příprava. Až bude hotová nosná konstrukce, budeme armaturovat a následovat bude betonování,“ dodala mluvčí Kraje Vysočina, kterému most patří, Jitka Svatošová.

I jiné mosty měly zpoždění

Aktuálně se opravuje most mezi Českou Bělou a Přibyslaví na Havlíčkobrodsku. Také tam je problém s podložím a dělníci nabrali dvouměsíční zpoždění. Technologické přestávky loni natáhly rekonstrukci mostu v Humpolecké ulici taktéž v Havlíčkově Brodě.

Ve stejném městě v roce 2013 odmítl kraj převzít kamenný most v centru. Zpoždění se tam počítalo na měsíce.

autoři: mik , Michal Malý , daz
Spustit audio