Druhý celoplošný německý rozhlasový multiplex letos neodstartuje

15. březen 2018

Šestnáct programových pozic si má mezi sebe rozdělit rovnoměrně společnost Absolut Radio a noví zájemci z řad ostatních provozovatelů.

Druhá celoplošná DAB+ síť, kterou společně připravují operátor Media Broadcast a společnost Absolut Radio, v letošním roce odstartovat nestihne. Na berlínské akci „DAB+ v dialogu“ to uvedl Willi Schreiner, ředitel Digitalradio Deutschland, kterého citoval portál Satellifax.de. Spuštění očekávaného multiplexu se tak posouvá až na rok 2019. První celoplošná síť pokrývá v současné době už téměř 100% území Německa, bez problémů je jí možné přijímat i v Česku.

Schreiner promluvil o podobě multiplexu, který odstartuje v příštím roce. Majitelé DAB+ přijímačů se nemusejí obávat, že by programová nabídka nebyla pestrá. Stanice společnosti Absolut Radio by zaplnily pouze polovinu z chystaných šestnácti programových pozic, dalších osm míst by bylo vyhrazeno ostatním zájemcům. Provozovatel multiplexu má připravit pro tuto síť i jednu zcela novou digitální stanici podle amerického modelu. Spuštění druhé celoplošné DAB+ sítě zablokoval soudní spor s neúspěšným žadatelem, který se už blíží ke svému konci.

autor: lukpo
Spustit audio