Druhý německý celoplošný DAB+ multiplex chtějí provozovat čtyři firmy

24. únor 2017

Překvapením ze strany redakce webu Digitální rádio je zejména společnost Absolut Digital, která je provozovatelem tematických stanic Absolut Relax a Absolut Hot.

Saský regulátor SLM už má přehled společností, které by rády provozovaly druhý celoplošný DAB+ multiplex v Německu, jehož spuštění je naplánováno na polovinu letošního roku. Do výběrového řízení na operátora sítě se kromě společnosti Media Broadcast, tamní obdoby Českých Radiokomunikací, přihlásily dále firmy Digital Audio Broadcasting Plattform DABP GmbH, Radi/o digital a Absolut Digital GmbH & Co. KG.

Překvapením ze strany redakce webu Digitální rádio je zejména společnost Absolut Digital, která je provozovatelem tematických stanic Absolut Relax a Absolut Hot. Firma doposud v roli operátora nevystupovala. Důvodem, proč by měla být právě tato společnost vybrána, je podle ní zkušenost právě z tvorby digitálního obsahu. Na restartu DAB vysílání se podílí Absolut Digital od samého počátku, tedy od srpna 2011. Firma nabídla koncepci na vytvoření platformy s šestnácti vlastními rozhlasovými programy. Právě taková by měla být kapacita druhého německého celoplošného DAB+ multiplexu.

autor: lukpo
Spustit audio