Dům, který obec koupila v dražbě, slouží jako nový domov pro seniory

21. září 2017

Zvěstov na Benešovsku otevírá nový dům s pečovatelskou službou. Je v něm 6 bytů a vznikl z objektu, který obec koupila v dražbě. První senioři se do něj nastěhují 1. října.

Podle nezávislého starosty Karla Babického teď senioři nebudou muset odcházet do vzdálených domovů důchodců. Výhodou bude taky služba pečovatelky a lékařky z Vlašimi.

„Paní doktorka nám přislíbila, že by sem jednou týdně bude jezdit s tím, že velká část obyvatelů Zvěstova a nejbližšího okolí jsou u ní přihlášeni,″ řekl starosta.

Kromě ordinace bude k dispozici také pečovatelka. Ta bude zajišťovat donášku obědů, minimálně jednou týdně v bytě uklidí. Na toaletách jsou nouzová tlačítka, která upozorní, pokud má někdo v domě potíže.

„Měl jsem domeček, který jsem prodal, protože už jsem ho nezvládal sám udržovat. Kvůli problémům s nohou jsem nechodil moc ven, byl jsem doma schovaný. Tady je rovinka, to mi moc vyhovuje. Teď jsem v podnájmu, kde platím devět tisíc korun za 54 metrů čtverečních, ″ řekl jeden z budoucích obyvatel Miloš Tipek. Za nájem v domově zaplatí kolem třech tisíc korun.

autoři: haj , redakce
Spustit audio