Dvorská ZOO má nové představenstvo

27. listopad 2012

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem má ode dneška nové představenstvo a dozorčí radu.

Dvorskou ZOO povede ředitel Přemysl Rabas, který zvítězil ve výběrovém řízení na tuto funkci.

Safari Zoo Dvůr Králové

O změnách ve vedení ZOO dnes rozhodla její valná hromada, kterou tvoří členové Rady Královéhradeckého kraje.

Logo

Novými členy představenstva ZOO se stali vicehejtman Otakar Ruml, nový ředitel dvorské ZOO Přemysl Rabas a poslanec Robin Böhnisch. Kompletní představenstvo doplňují dosavadní členové Marian Slodičák, místostarosta Dvora Králové Jan Bém a starosta Hostinného Karel Klíma.

Informuje redaktorka Dana Voňková.

Jak povrzují slova Otakara Rumla z KSČM, i v představenstvu královédvorské zoologické zahrady budou pracovat vedle stávajících členů noví odborníci.

Novým členem dozorčí rady královédvorské zoologické zahrady se stal senátor a hradecký krajský zastupitel za ČSSD Miroslav Antl. V dozorčí radě vystřídal krajskou zastupitelku Václavu Domšovou z hnutí Východočeši, které je v kraji v opozici.

Bývalá ředitelka ZOO Dana Holečková by mohla pro ZOO dál pracovat externě. Uvedl toi hejtman Lubomír Franc a jeho náměstek Otakar Ruml.

„Především je třeba, aby se zastavil úbytek návštěvníků ZOO a návštěvnost začala stoupat. Chceme také nastartovat cestu k návratu dvorské zoologické zahrady zpět do evropské a světové organizace zoo, kam dvorská zahrada patří,“ uvedl první náměstek královéhradeckého hejtmana Otakar Ruml.

autoři: DV , Imrich Dioszegi
Spustit audio