Ekonom doc. Pavel Hnát o řecké krizi

5. srpen 2015

Situace v Řecku v posledních týdnech a měsících prakticky denně zaplňovala první místa v médiích. Jenže o co přesně v řecké krizi šlo? Jak vypadá bankrot země a jak je pro stát složité změnit měnu? Je celá situace krizí spíše politickou nebo ekonomickou?

Michael Rozsypal se bude na podrobnosti týkající se událostí v Řecku ptát ekonoma z VŠE v Praze docenta Pavla Hnáta.

Doc. Ing. Pavel Hnát, Ph.D. je docentem katedry světové ekonomiky na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze a od roku 2012 je proděkanem Fakulty mezinárodních vztahů pro pedagogickou činnost. Vyučuje kurzy světová ekonomika, regionalismus ve světové ekonomice a International Economic Relations. Docentem byl jmenován v roce 2014, a to v oboru Mezinárodní obchod. V roce 2009 získal doktorát v oboru Evropská studia, když obhájil disertační práci na téma Globální politická ekonomie nového regionalismu a Evropská unie; za tuto práci obdržel v roce 2009 Cenu za nejlepší doktorskou disertační práci na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE.

Specializuje se na globální nerovnováhy, nový regionalismus a postavení Evropské unie v globální ekonomice. V roce 2007 absolvoval měsíční studijní pobyt na Renmin University of China v Pekingu. Na VŠE působí také jako člen Centra evropských studií a je členem redakce časopisu Současná Evropa.


Spustit audio