Eurosport 1 začal vysílat v sousedním Bavorsku prostřednictvím pozemní televize DVB-T

15. duben 2016

Diváci přijímající DVB-T signál například z Mnichova se mohou těšit na přímé přenosy z World Snooker Championship 2016 nebo WTA konaného ve Stuttgartu.

Panevropský tematický kanál Eurosport je dostupný od začátku dubna v Bavorsku prostřednictvím pozemní digitální televize DVB-T. Zájemci mohou stanici zachytit ve městech Mnichov a Norimberk, a to všude tam, kde byla doposud dostupná televize TLC, kterou program nahradil. Oba kanály patří do portfolia společnosti Discovery Networks. V první zmíněné lokalitě jde o vysílače München/Olympiaturm a Wendelstein (kanál 34, 100 kW), ve druhé pak o Nürnberg-Schweinau (kanál 60, 20 kW). V příhraničních oblastech s Bavorskem je možné za zlepšených podmínek realizovat příjem multiplexu na území Čech.

A na co se mohou konkrétně diváci na Eurosportu 1 v nejbližších dnech těšit? Půjde konkrétně o World Snooker Championship 2016, který je naplánován v britském Sheffieldu od 16. dubna do 2. května. Pro tenisové fanoušky je připraven přímý přenos tenisových turnajů WTA ze Stuttgartu od 16. do 24. dubna. Bližší informace o této akci jsou k dispozici na oficiálním webu wtatennis.com. Vítězka si z turnaje odnese téměř 700 tisíc dolarů, tedy v přepočtu necelých 17 milionů korun. Připraveny jsou pro diváky i další atraktivní přenosy, a to bez nutnosti vlastnit jakoukoliv dekódovací kartu. Eurosport vysílá v DVB-T zcela volně.

autor: lukpo
Spustit audio