Evropská aliance digitálních rádií se setkala pod novým vedením Travise Baxtera

16. červen 2017

Expertní skupina pro Evropskou alianci digitálních rádií (EDRA) se setkala v Londýně na začátku měsíce, aby zhodnotila postup digitálního rádia v Evropě. Nový předseda aliance Travis Baxter nahradil Helen Boaden z BBC.

Baxter přichází z jedné z největších komerčních skupin britských rádií Bauer. Má mnohaletou zkušenost s možnostmi, které přináší digitální rádio, spouštěním nových služeb a rozšiřováním základny posluchačů.

Hlavním smyslem aliance je podpora DAB a jeho rozšíření mezi veřejností i stanicemi. Obecný trend je v rozšiřování DAB a aliance se snaží o zpřístupnění trhu pro co největší okruh uživatelů. Současnými členy jsou veřejnoprávní i soukromé stanice z Rakouska, Belgie, České republiky, Německa, Itálie, Nizozemí, Norska, Slovinska, Švýcarska a Velké Británie.

Trevis Baxter, nový předseda aliance, zdůraznil důležitost průkopnictví DAB v těchto klíčových zemích. „Vytváříme cestu pro další země, ukazujeme, že je možné nabídnout posluchačům větší rozmanitost na trhu rádií.“

Příkladem může být nedávná migrace v Norsku, která ukázala ochotu posluchačů pořídit si nové přijímače a adaptéry do vozů aby si udrželi možnost rádio poslouchat. Německo se nedávno připojilo k Velké Británii a otevřelo DAB multiplex pro celoplošné komerční rádio.

autor: jaw
Spustit audio