Expanze DVB-T2 do dalších regionů o kus blíže realitě, vláda dala zelenou

8. březen 2017

Dokument na vládu předložil přímo předseda vlády. Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO), pod jehož gesci rozhlasová digitalizace spadá, je nyní bez svého šéfa.

Novela zákona o elektronických komunikacích, která řeší mimo jiné problematiku přechodu na standard DVB-T2 v České republice, dnes prošla úspěšně vládou. Premiér Bohuslav Sobotka o tom informoval na sociální síti Twitter. Jak Sobotka upozornil, nyní je na řadě Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky. Proč je novela zákona pro DVB-T2 klíčová, je prosté – řeší financování takzvaných přechodových multiplexů.

Dokument na vládu předložil přímo předseda vlády. Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO), pod jehož gesci rozhlasová digitalizace spadá, je nyní bez svého šéfa. Jana Mládka s platností od března Bohuslav Sobotka z jeho úřadu kvůli nespokojenosti odvolal. Sobotka je v současné době dočasně pověřený řízením MPO. Ostré vysílání DVB-T2 v současné době funguje prozatím pouze v Praze a středních Čechách z vysílačů Žižkov a Cukrák. Do jara 2018 má tato přechodová síť obsahující komerční stanice pokrýt 99 % území republiky.

autor: lukpo
Spustit audio