Experimentální DVB-T2 multiplex Českých Radiokomunikací změnil obsah

10. říjen 2016

Programová pozice s obsahem ve formátu Ultra HD je označen a jako „T2 HEVC UHD“, obsah ve formátu Full HD se vysílá na předvolbě „T2 HEVC HD“.

Po vyřazení kanálu FunBox 4K z experimentálního DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací došlo k úpravě obsahu této sítě. V tuto chvíli jsou zde šířeny dvě programové pozice s totožným obsahem, avšak odlišnou obrazovou kvalitou. Jde o promo smyčku České televize, která je k dispozici ve formátu Ultra HD – rozlišení 2160p/50. V minulosti už se tento obsah v multiplexu vysílal.

Programová pozice s obsahem ve formátu Ultra HD je označen a jako „T2 HEVC UHD“, obsah ve formátu Full HD se vysílá na předvolbě „T2 HEVC HD“. Zde je rozlišení 1080p/50. Právě v tomto formátu budou nabízeny v ostrém režimu všechny kanály České televize. Start pilotní sítě v Praze lze očekávat začátkem příštího roku, v prvním kvartálu. Vedle FunBoxu 4K byly v multiplexu vysílány také čtyři obrazově odlišné verze kanálu ČT Sport. Ten aktuálně v experimentu Českých Radiokomunikací dostupný není.

autor: lukpo
Spustit audio