Fajn Rádio chce snížit podíl české a slovenské hudby na minimum

15. únor 2018

Rozhlasová síť chce mít zároveň u všech svých verzí sjednocenou cílovou skupinou, kterou jsou mladí lidé ve věku od 12 do 35 let. Většina z vysílačů tuto podmínku již splňuje.

Vlastník rozhlasové sítě Fajn Rádio, skupina Media Bohemia, plánuje snížit podíl české a slovenské hudby v jejím vysílání na minimum. Doposud to bylo přibližně 10 % produkce, nově by mělo jít o šest až deset procent. Vyplývá to z žádosti, kterou provozovatel adresoval Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Dokument má několik vyhotovení, protože se týká vždy několika frekvencí, případně samostatné odnože – Fajn North Music.

Rozhlasová síť chce mít zároveň u všech svých verzí sjednocenou cílovou skupinou, kterou jsou mladí lidé ve věku od 12 do 35 let. Většina z vysílačů tuto podmínku splňuje s výjimkou chomutovské frekvence 98,1 MHz, kde je uváděn věk do 39 let. „Tato dílčí úprava cílové skupiny lépe vystihuje aktuální programovou profilaci stanice Fajn Rádio a také se lépe vymezuje vůči současné situaci na rozhlasovém trhu a konkurenčnímu prostředí v místě pokrytí,“ uvádí provozovatel. Významnými změnami prošla celá síť relativně nedávno a týkaly se opět mimo jiné věku posluchačů. Web Digitální rádio o nich referoval v následujícím textu.

autor: lukpo
Spustit audio