Fenyklová polévka vás zaručeně překvapí jemnou chutí. Stejně jako Danielu Šinkorovou

Chcete poznat netradiční chutě? Stačí si připravit lehký oběd v podobě fenyklové polévky s řapíkatým celerem. Postup předvedl šéfkuchař Pavel Kyzr v restauraci Dave B. Taste Five, kam zašla i zpěvačka a herečka Daniela Šinkorová. Jemná polévka ji nadchla.

Fenyklová polévka (na 4 porce)

3 bulvy fenyklu
1 řapíkatý celer (stonky bez lístků)
1 cibule
olivový olej
bulvu celeru nebo brambory (na zahuštění polévky)
1 – 1,5 dcl smetany
3 stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
2 snítky čerstvého tymiánu

Postup:

Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli nakrájenou najemno, jen zpěníme a přidáme na drobné kostičky nakrájený řapíkatý celer a fenykl.

Patrik Rozehnal, Daniela Šinkorová, Naďa Konvalinková, Pavel Kyzr

Polévku osolíme, opepříme, přidáme česnek a 2 snítky čerstvého tymiánu, zalijeme vodou a necháme dusit, až zelenina změkne. Trvá to 20 - 30 minut. Přidáme také celer, aby se polévka zahustila.

Po uvaření vše umixujeme, přilijeme smetanu na zjemnění a ozdobíme snítkou tymiánu a krutony.

Pavel Kyzr

Vyučil se v pražském hotelu InterContinental. Miluje českou kuchyni, ale rád ji podává v moderním pojetí. Libuje si také v omáčkách. V současnosti působí jako šéfkuchař restaurace Dave B. Taste Five. Veškerá jídla připravuje z čerstvých surovin a lokálních produktů. K dochucení používá pouze sůl, pepř a bylinky. Je ženatý a má dvě děti.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.