Filmový a seriálový kanál eoTV se chystá na satelit a do DVB-T2 v HD rozlišení

22. březen 2017

eoTV je aktuálně z družice k dispozici ve standardním rozlišení a pouze v čase od 20.00 do 01.00. Programové schéma stanice je k dispozici na jejím webu.

Společnost EO Television, provozovatel německého filmového a seriálového kanálu eoTV, který se orientuje výhradně na evropskou tvorbu, chystá rozšířit vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) na satelit Astra a také do nabídky pozemní televize DVB-T2 (freenet TV). Informaci přinesl web DWDL.de s odvoláním na provozovatele stanice. Ten měl o potřebné licence požádat saského regulátora SLM, tamní obdobu vysílací rady RRTV.

Stanici eoTV (European Originals TV) je možné sledovat v České republice i na Slovensku prostřednictvím satelitní pozice 19.2 stupně východně. Program sdílí kapacitu s dětským kanálem RiC (podle jeho vzoru vznikla slovenská televize Rik). eoTV je aktuálně z družice k dispozici ve standardním rozlišení a pouze v čase od 20.00 do 01.00. Programové schéma stanice je k dispozici na jejím webu. Televizní stanice má k dispozici na portálu oetv.de také vlastní videoarchiv. Vybrané tituly, které web Digitální rádio vyzkoušel, neměly geoblokaci.

autor: lukpo
Spustit audio