Finále Ligy mistrů bude madridským derby. Real postoupil přes Manchester City

Po dvou letech se ve finále fotbalové Ligy mistrů znovu utkají madridští rivalové Real a Atlético. Předloňští vítězové z Realu si své čtrnácté finále zajistili díky domácí výhře na Manchesterem City. O titul se bude hrát na konci května v Miláně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtvrtý nejdražší hráč fotbalové historie Gareth Bale

Čtvrtý nejdražší hráč fotbalové historie Gareth Bale | Zdroj: Reuters

Trenér Realu Zinedine Zidane do semifinálové odvety nasadil svou největší zbraň. Do sestavy se vrátil Cristiano Ronaldo, který se téměř okamžitě předvedl, ve 13. minutě ale mířil ze slibné pozice hlavou nad branku.

Přesný byl až o chvíli později Welšan ve službách španělského královského klubu Gareth Bale. Jeho střelu z úhlu ještě lehce tečoval obránce Fernando tak nešťastně, že zapadla přesně k tyči Harthovy branky. Šlo o první Baleův gól v LM docílený pravou nohou.

Nešťastník Fernando mohl svou chybu odčinit těsně před přestávkou. Kličkou se dostal až do pokutového území, ale pravačkou pálil pouze do tyče.

Bílému baletu mohli po přestávce navýšit náskok Luka Modrić i Cristiano Ronaldo, ale proti oběma zasáhl Joe Hart. Chorvatovo zakončení vyrazil zákrokem připomínajícím brankáře v házené, proti Portugalcově střele byl včas na zemi.

Citizens se snažili vstřelit vyrovnávací gól, který by je posunul do finále. Nejblíž byl De Bruyne, který sice překvapivou střelou z přímého kopu rozvlnil síť, ale pouze z boku. Agüerova střela zase skončila nad břevnem, a tak Real na vlastním stadionu uhájil postupovou výhru 1:0.

Finále Ligy mistrů tak bude znovu po dvou letech madridským derby. Real a Atlético, které včera postoupilo přes Bayern Mnichov, se utkají 28. května v Miláně.

Odvetné utkání semifinále fotbalové Ligy mistrů:
Real Madrid - Manchester City 1:0 (1:0)
Branka: 20. vlastní Fernando. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan - Jug, Vinčič (všichni Slovin.). ŽK: Lucas Vázquez - De Bruyne, Fernando, Otamendi. Diváci: 78.300. První zápas: 0:0, postoupil Real.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme