Firma usilující o ruské kolo podepsala smlouvu s Prahou 5. Teď se pokusí získat potřebná povolení

Praha 5 podepsala se společností Timsbury Capital podnikatele Jiřího Havrdy smlouvu o stavbě obřího kola na Smíchově. Upozornil na to server Lidovky.cz. Zda atrakce bude na Hořejším nábřeží skutečně stát, však dál jisté není, protože firma musí získat potřebná povolení včetně toho od památkářů. Ti se v minulosti k nápadu vyjadřovali spíše odmítavě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vedení Prahy 5 navrhuje postavit místo dětského hřiště obří ruské kolo

Vedení Prahy 5 navrhuje postavit místo dětského hřiště obří ruské kolo | Foto: Anarch Architekti, Archwars

Praha 5 projekt obhajuje s tím, že by oživil dané místo a také že by kolo bylo další atrakcí pro turisty v Praze.

Městská část avizovala, že chce smlouvu s Timsbury Capital podepsat ještě před koncem prázdnin. Podle serveru Lidovky.cz se tak stalo v polovině měsíce.

Měsíční nájem za pozemek, který se nachází na okraji pražské památkové rezervace, by měl činit 56 500 korun. Firma by ho měla platit od ledna 2017 do roku 2026 s možností prodloužení o deset let.

Investor chce dát na výstavbu atrakce nejméně 200 milionů korun, bude však muset nejdříve získat potřebná povolení včetně toho od památkářů.

Ti se v minulosti vyjadřovali spíše odmítavě. Upozorňovali při tom mimo jiné na výšku kola, které by mělo měřit 60 metrů.

Výhrady měla i primátorka Adriana Krnáčová, podle níž má Praha dost jiných lákadel pro turisty, či opozice na Praze 5, která poukazovala i na to, že Timsbury Capital vznikla teprve nedávno, jak lze dohledat v obchodním rejstříku.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme