Formát 3D už lze v Evropě definitivně považovat pro televizní vysílání za mrtvý

7. říjen 2016

V Česku toto zobrazení používala u vybraných pořadů kabelová stanice HD+, ta však před několika měsíci ukončila vysílání.

Trojrozměrné zobrazení jako formát pro distribuci televizního signálu už je možné prakticky v tuto chvíli považovat definitivně za mrtvé. V polovině příštího roku bude ukončeno vysílání kanálu Sky 3D v Německu. Informaci přinesl web Broadband TV News, kterému skutečnost potvrdil sám operátor Sky. Vzhledem k tomu, že Sky 3D Deutschland byl vedle Sky 3D Italia v tuto chvíli jedním pouze ze dvou trojrozměrných programů na satelitu, o šíření trojrozměrného formátu už prakticky nemůžeme hovořit.

Formát 3D se v tuto chvíli zaměřuje zejména na on-line videotéky a kina. Pro další roky je vizí televizní distribuce zobrazení Ultra HD/4K. V České republice nabízela ve formátu 3D vybrané pořady stanice HD+, kterou provozovala společnost Sat Plus. Před několika měsíci však bylo vysílání tohoto kanálu vedle Fun One ukončeno a spolu s ním zmizelo z našich obrazovek i trojrozměrné zobrazení. Stanice byla dostupná v kabelové síti operátora UPC. Velkým hitem, s nímž přišla díky Gear VR nejprve společnost Samsung, je virtuální realita (VR). Tu budou podporovat i nové „brýle“ Googlu Daydream View. Čas opět za pár let ukáže, zdali nešlo o další z mnoha slepých uliček, kterými se výrobci v minulosti vydali.

autor: lukpo
Spustit audio