Fotbalista Sheffieldu Evans míří z vězení na trávník, dostane druhou šanci?

Může se pravomocně odsouzený násilník prohánět po anglických fotbalových trávnících? Velká Británie nemá jasno v tom, jestli má profesionální fotbalista Ched Evans dostat druhou šanci a podepsat po propuštění z vězení profesionální smlouvu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O titulu v anglické Premier League rozhodne poslední kolo. Nejblíž k trofeji mají  hráči Manchesteru City

O titulu v anglické Premier League rozhodne poslední kolo. Nejblíž k trofeji mají hráči Manchesteru City | Zdroj: Reuters

Soud uznal Evanse vinným ze znásilnění devatenáctileté dívky na hotelovém pokoji, ale Evans dodnes tvrdí, že nešlo o znásilnění, ale konsensuální sex.

Velšský reprezentant, který přišel do Sheffieldu United za 3 miliony liber, což je i na britské poměry vysoká přestupová částka, dostal pětiletý trest a teď se po odpykání jeho poloviny dostal na svobodu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rád bych dostal druhou šanci, ale vím, že s tím ne všichni souhlasí, uznal na svém webu Ched Evans.

Kontakt s médii Evans odmítá, ale umístil na svou webovou stránku tento vzkaz:

„Udělal jsem neskutečně hloupé rozhodnutí a zklamal lidi, kteří mi věřili. Hrát profesionálně fotbal je mimořádné privilegium. Pokud to bude možné, rád bych se k fotbalu vrátil a to se vší pokorou poté, co jsem dostal velmi bolestivou lekci. Rád bych dostal druhou šanci, ale vím, že s tím ne všichni souhlasí.“

Petici proti udělení druhé šance pro Evanse podepsalo už 150 000 lidí, což je hodně vysoké číslo. Někteří lidé si myslí, že by usvědčený násilník neměl běhat po trávnících a být vzorem pro mládež.

Jeho mateřský klub však stále váhá, jak se k případu postavit, ale fanoušci Sheffieldu United by velkou většinou chtěli vidět Evanse zpět na trávníku a asociace profesionálních fotbalistů s poskytnutím druhé šance také nemá problém.

Případ Cheda Evanse přitom není ojedinělý. Dva fotbalisté dokonce nastoupili k profesionálnímu zápasu s elektronickými vězeňskými náramky.

Fotbalista Marlon King hrál za Wigan nebo Birmingham City, když měl za sebou několik trestů včetně pokusu o znásilnění. K profesionálnímu zápasu se vrátil i hráč, který zabíjel za volantem.

Jiří Hošek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme