Fotbalisté Sparty začali jarní část ligy výhrou ve Zlíně. Zvítězil i Jablonec či Teplice

Až na jeden zápas, který je na programu v neděli, bude po dnešku odehráno první kompletní kolo jarní fáze letošní sezony Synot ligy. Do čela tabulky se minimálně do zítřka vyhoupla Sparta, která díky dvěma gólům v druhé půli otočila zápas s domácím Zlínem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty začali jaro výhrou ve Zlíně

Fotbalisté Sparty začali jaro výhrou ve Zlíně | Zdroj: ČTK

Do dnešních bojů jako první vstoupili právě fotbalisté Sparty se Zlínem. Domácí favorizovaným Pražanům, kterým v sestavě nechyběly ani nové posily Zahustel a Šural, dlouho vzdorovali a navíc se ve 45. minutě dostali zásluhou Tomáše Hájka do vedení 1:0.

Kromě vstřelené branky hráli domácí prim v první půli i ve statistikách. To se však po přestávce změnilo a podíl na tom měl částečně i fakt, že trenér Sparty Ščasný nechal vystřídat Lafatu za Krejčího a na hrot útoku vysunul Šurala.

S přibývajícím časem tlak Sparty rostl a v 58. minutě vyrovnal hlavičkou Jakub Brabec. O dvě minuty pak Pražané dokonali obrat, když Josef Šural svým prvním gólem v novém působišti poslal svůj tým do vedení 2:1, které se následně ukázalo jako konečné.

Slavia přivítá v prvním jarním kole Brno. Sešívání po zimním posilování myslí na nejvyšší příčky

Číst článek

Soubojem nových trenérů byl zápas Jablonce s Jihlavou. Z vítězství se nakonec radoval domácí trenér Zdenko Frťala, jehož tým zásluhou branek Luďka Pernica a Stanislava Tecla oslavil ligovou výhru po třech ztrátách. Jihlava, kterou poprvé vedl Michal Hipp, hrála po vyloučení Kukola od 25. minuty v deseti a i kvůli tomu přišla o možnost rozšířit sérii tří zápasů bez porážky.

Na branky poměrně bohaté utkání sehrály týmy bojující o záchranu Olomouc a Bohemians 1905. Lepší vstup do zápasu měli hráči Bohemians, za které skóroval ve 41. minutě Schick.

Olomouc sice krátce po poločase v rozmezí tří minut otočila stav utkání ve svůj prospěch, ale v 69. minutě bod za remízu svému týmu zajistil uruguayský útočník Alejandro Acosta.

Prvního tříbodového úspěchu se po pěti zápasech dočkali fotbalisté Teplic, kteří doma zdolali středočeskou Příbram v poměru 2:0. Domácí na svém stadionu o výhře rozhodli již v samotném úvodu, když obě branky vstřelili během prvních 16 minut.

Zápas Slavie s Brnem začal až deset minut před půl sedmou večer. Sešívaní, za které nastoupila řada nových tváří včetně bývalého sparťanského záložníka Hušbauera, potvrdili roli favoritů a zvítězili 2:0.

Výběr trenéra Dušana Uhrina mladšího obě branky vstřelil v prvním poločase, přičemž obě z nich padly po standardních situacích, když se nejprve z dorážky po zahrávaném trestném kopu prosadil Muris Mešanovič a krátce před přestávkou rohový kop zužitkoval Jiří Bílek.

Fotbalová Synot liga - 17. kolo:

Fastav Zlín - Sparta Praha 1:2 (1:0)
Branky: 45. Hájek - 58. Brabec, 60. Šural. Rozhodčí: Královec - Slyško, Wilczek. ŽK: Hájek - Costa, Holek, Brabec, Frýdek, Mareček. ČK: 87. Bartolomeu (Zlín). Diváci: 5646 (vyprodáno).

FK Jablonec - Vysočina Jihlava 2:0 (0:0)
Branky: 58. Pernica, 78. Tecl z pen. Rozhodčí: Lerch - Mokrusch, Kotík. ŽK: Karavajev, Trávník - Bazal, Šulek, Rakovan. ČK: 25. Kukol, 77. Krejčí (oba Jihlava). Diváci: 2460.

FK Teplice - 1. FK Příbram 2:0 (2:0)
Branky: 7. Hora, 16. Ljevakovič. Rozhodčí: Jílek - Hock, Urban. ŽK: Ciskaridze, Lüftner - Chaluš. Diváci: 3228.

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)
Branky: 47. Ordoš, Mahmutovič - 41. Schick, 69. Acosta. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Ratajová. ŽK: Mahmutovič, Ordoš (oba Olomouc). Diváci: 4269.

Slavia Praha - Brno 2:0 (2:0)
Branky: 15. Mešanovič, 42. Bílek. Rozhodčí: Kocourek - Peřina, Vlasjuk. ŽK: Michal Škoda (Brno). Diváci: 12.067.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme