Fotbalová Liga mistrů UEFA se přesouvá výhradně do prostředí placené televize

24. leden 2018

„UEFA Champions League nabízí nepochybně ten nejlepší a nejžádanější obsah, který lze na trhu získat," sdělila Anna Lenerová, šéfka obsahu O2TV.

Prestižní fotbalová soutěž Liga mistrů UEFA se bude vysílat od nadcházející sezóny výhradně v prostředí placené televize. Doposud ji mohli částečně vidět diváci na volně šířeném programu ČT Sport, to už ale bude brzo minulostí. Vysílací práva pro kompletní Ligu mistrů UEFA získala až do sezóny 2020/2021 společnost O2 Czech Republic, která je exkluzivně nabídne na kanálech O2TV Sport. Novinka se týká nejen českého, ale také slovenského trhu.

Výhradní práva se vztahují na zápasy ve 4. předkole, v základních skupinách i ve vyřazovací fázi Ligy mistrů, včetně samotného finále a Superpoháru UEFA. V každé sezoně se tak fanoušci dočkají více než 140 přímých přenosů v osmnácti hracích týdnech. „UEFA Champions League nabízí nepochybně ten nejlepší a nejžádanější obsah, který lze na trhu získat. Jsme pyšní na to, že právě tuto cennou a významnou soutěž můžeme předplatitelům O2TV poskytnout. Za velké vítězství rovněž považujeme, že se vůbec poprvé podařilo zajistit unikátní dohodu o exkluzivitě na všechny hrací dny. Kdo chce sledovat kompletní Ligu mistrů v nadcházejícím období, tak ji uvidí pouze v O2TV," sdělila Anna Lenerová, šéfka obsahu O2TV.

„O2TV byla pro UEFA Champions League klíčovým partnerem na českém trhu během posledních tří sezon. Proto nás velmi potěšilo, že jsme nyní naši spolupráci rozšířili nejen na všechna utkání, ale také i na slovenský trh, a to až do roku 2021," řekl Guy-Laurent Epstein, marketingový ředitel UEFA. „Věřím, že potěšíme i naše obchodní partnery. Teď mají jistotu, že i v dalších letech najdou jen v O2TV ten divácky nejsledovanější fotbal. Plánujeme nadále využívat výhody multidimenze, přinášet zápasová studia a magazíny. Navíc od příští sezony nás čeká nový herní formát, který zajistí nejenom atraktivnější podívanou, ale také více možností, jak sledovat ještě více fotbalu," dodal Marek Kindernay, výkonný ředitel O2TV Sport.

autor: lukpo
Spustit audio