Fotbalová Sparta uspěla na Dukle. Plzeň otočila zápas proti Slavii

Fotbalová ePojisteni.cz liga dnes pokračovala třemi zápasy. V prvních dvou, které se hrály od 17.00, se z výher těšily hostující celky. Zatímco Sparta vyhrála v malém pražském derby na Dukle v poměru 2:0, Liberec zvítězil 1:0 na hřišti v Příbrami. Čest domácích zachránila ve večerním duelu Plzeň, která otočila vývoj zápasu se Slavií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovan Liberec dnes porazil Příbram 1:0

Slovan Liberec dnes porazil Příbram 1:0 | Zdroj: ČTK

Fotbalisté Sparty vstupovali do zápasu proti Dukle posilněni čtvrtečním postupem do skupinové fáze letošní Evropské ligy. Na klub z Letné měl dnes tento úspěch pozitivní dopad, když se hráčům Sparty podařilo vyhrát i jejich druhé ligové derby v probíhající sezoně.

Na dva týdny starou výhru 2:0 nad Bohemkou totiž dnes svěřenci Zdeňka Ščasného navázali stejným výsledkem i proti Dukle.

První poločas skončil bezbrankovou remízou, čekání na gól ukončil až Martin Frýdek v 58. minutě, když jeho tečovaná rána skončila za zády domácího brankáře Hrošša.

Také druhý gól Sparty obstaral Frýdek poté, co převzal přihrávku od Váchy a následně podruhé prostřelil gólmana Dukly.

V závěrečných minutách měla sice Dukla šanci na korekci skóre, ale gólu se nakonec nedočkala, takže duel skončil výhrou Sparty 2:0, která se díky tomu udržela v čele tabulky.

Liberec porazil Příbram a má první letošní výhru

Výhru dnes zaznamenal i Liberec, tedy další český klub, jenž si ve čtvrtek zajistil účast v základní skupině Evropské ligy.

Severočeši zdolali Příbram nejtěsnějším rozdílem 1:0, když rozhodující branku v 52. minutě vstřelil David Hovorka.

V prvních 45 minutách přitom měli více ze hry domácí, nicméně žádný z pokusů Příbrami gólem neskončil. Skóre se tak měnilo až po přestávce - liberecký David Hovorka se po závaru v pokutovém území dostal k míči a následně prostřelil gólmana Středočechů.

Výsledkem 1:0 pro Liberec duel skončil, takže Příbram zůstává i po pěti kolech bez bodu. Liberec naopak oslavil první letošní výhru.

Plzeň otočila zápas se Slavií

Tři body si na své konto připsala i Plzeň, jejíž výhra proti pražské Slavii se přitom nerodila vůbec snadno.

Byli to totiž hosté, kteří se ve 13. minutě ujali po gólu Jiřího Bílka vedení. Asistencí se na Bílkově brance podílel Milan Škoda, jenž předtím šikovně sklepl Zmrhalův centr.

Do konce poločasu již žádný další gól nepadl, takže se šlo do kabin za stavu 1:0 pro Slavii. Domácí sice byli v prvních 45 minutách aktivnější, ale větší šanci si připravit nedokázali.

To se však brzy po pauze změnilo, když Milan Petržela ve 48. minutě přeloboval gólmana Berkovce a srovnal stav utkání.

Tlak Viktorie sílil i nadále, což v 65. minutě vedlo k dalšímu gólu domácích. Mezi střelce se v tomto případě zapsal Lukáš Hejda, který dostal ideální přihrávku od Jana Kopice a zblízka překonal brankáře Slavie.

Na konečných 3:1 pro obhájce titulu pak přesnou hlavičkou v 86. minutě upravil Michael Krmenčík.

Plzeň má po pěti kolech deset bodů, což znamená, že Západočechům patří čtvrtá příčka v tabulce se ztrátou tří bodů na vedoucí Spartu. Slavia je s pěti body desátá.

5. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Sparta Praha 0:2 (0:0)
Branka: 58. a 78. Frýdek. Rozhodčí: Proske - Arnošt, Černý. ŽK: Kušnír - Frýdek. Diváci: 6243.

1. FK Příbram - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 52. Hovorka. Rozhodčí: Franěk - Moláček, Fišer. ŽK: Trapp, Jiránek - Vůch, Súkenník, Pokorný, Baroš. Diváci: 2182.

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 3:1 (0:1)
Branky: 48. Petržela, 65. Hejda, 86. Krmenčík - 13. Bílek. Rozhodčí: Ardeleánu - Pelikán, Paták. ŽK: Hořava - Van Kessel, Ngadeu. Diváci: 11.317.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme