FOTO: Prague Fashion Week hledá talenty. Podívejte se do zákulisí i na přehlídkové molo

Na pražské Štvanici se o víkendu naplno rozběhl Mercedes-Benz Prague Fashion Week. V tenisovém areálu Koloseum se představilo v sobotu a v neděli hned několik českých módních značek, například Alter Era či Mi Fashion Label, své novinky ukázaly na ochozu bývalého centrkurtu návrháři Zdeňka Imreczeová, Petra Ptáčková, v pondělí pak přijdou na řadu značky Odivi, Blažek nebo Laformela.

Během následujícího víkendu se můžou milovníci módy zajít podívat na SLOU Fashion Days do holešovického Vnitroblocku, kde najdou značky, designéry a výrobce, kteří tvoří módu s respektem k přírodě a lidem.

Pražský týden módy se zaměřuje na nadějné, mladé designéry, na rozdíl od starších zavedenějších akcí v Miláně či NewYorku. A tak do Prahy směřují spíš experti z branže vyhledávající nové talenty pro slavné značky.

Jedním z talentů na české scéně je bezesporu Lenka Mulabegovič, která tvoří pro značku Mi fashion label. V neděli odpoledne představila svou novou kolekci na Štvanici. „Ideální zákaznicí je charismatická žena, která hledá originalitu a rafinované střihy,“říká designérka. „Nová kompletně dámská kolekce je laděna v duchu futuristického romantismu, hledám příběhy, v tomto případě poněkud potemnělé. Na modelech najdete například velmi precizní kresby od ilustrátorky Anny Fialové, temnotu i světlo a bizarní až dadaistické směřování podtrhuje také kolekce šperků od Terezy Janečkové a kožené tašky od značky BAAGi,“ říká designérka.

V kolekci šperků navazuje známá konceptuální umělkyně Tereza Janečková na svůj rozsáhlejší projekt CocoKarl, jehož první část už se odehrála na internetu formou fiktivního e-shopu. „Navrhla jsem a s pomocí 3D tiskárny realizovala kolekci se stylizovanými vajíčky, peřím, talismany a řetězy. Jde o dětskou hru a vtip, odlehčení do těžké reality. Na šperky budou navazovat ještě další části projektu, během několika let bude narůstat, tady jsme stále jen na začátku. Na Designblok už chystám sochu k budově Expa 58 v Letenských sadech, ale víc ještě neprozradím,“ dodává Janečková.

Více informací o Mercedes-Benz Prague Fashion Week lze najít na webu akce.

autor: lve
Spustit audio