Francouzská města Rouen a Nantes čekají na spuštění digitálního rádia DAB+

1. srpen 2017

Pokud má dojít k úspěšnému zavádění digitálního vysílání DAB+, regulátor navrhuje, aby došlo k urychlenému spouštění technologie v letech 2018 až 2020.

Města Rouen a Nantes budou dalšími lokalitami, v nichž bude ve Francii zahájeno vysílání digitálního rozhlasového vysílání DAB+. Veřejnou konzultaci, která končí 4. října, zahájil při této příležitosti tamní mediální regulátor CSA. Informaci přinesl web La Lettre.Pro. DAB+ vysílání funguje od roku 2014 v Paříži, Marseille a Nice, loni se přidala i města Lille, Lyon a Štrasburk. CSA tímto krokem pokračuje v rozšiřování regionálních multiplexů.

Pokud má dojít k úspěšnému zavádění digitálního vysílání DAB+, regulátor navrhuje, aby došlo k urychlenému spouštění technologie v letech 2018 až 2020. Připomínky k veřejné konzultaci budou zveřejněny na webových stránkách CSA. Výjimkou budou pouze pasáže, které označí jednotlivé subjekty za důvěrné. Digitálního vysílání DAB+ se prozatím účastní menší hráči, případně subjekty, jež se nedostaly do pásma VKV. Prezident české pobočky Lagardère Michel Fleischmann dokonce tvrdí, že toto vysílání je ve Francii mrtvé.

autor: lukpo
Spustit audio