Francouzské Calais se dočká DAB+ začátkem roku 2018, už nyní v něm hrají anglická rádia

1. prosinec 2017

Kromě francouzských programů je zde možné naladit například i BBC Radio 1, BBC Radio 6 Music nebo BBC Radio 4 Xtra. Privátní stanice zastupují Absolut Radio nebo Capital Xtra.

Francouzské město Calais se stane začátkem příštího roku další lokalitou, kde bude možné přijímat digitální rozhlasové vysílání ve standardu DAB+. Jak připomíná web Radiodigi.fr, rozhodnutí regulátora CSA padlo již 30. listopadu loňského roku, nicméně až nyní může být jasné, ve kterých multiplexech se stanice objeví. Půjde konkrétně o digitální sítě DAB+ fungující na kanálech 5B a 8A.

Díky tomu, že Calais je součástí Lamanšského průlivu, na jeho druhém konci je britský Dover, můžou vybraní posluchači přijímat v dobře položených lokalitách vybrané anglické stanice. Jde konkrétně o veřejnoprávní multiplex BBC a privátní síť D1. Kromě francouzských programů je zde tak možné naladit například i BBC Radio 1, BBC Radio 6 Music nebo BBC Radio 4 Xtra. Privátní stanice zastupují Absolut Radio, Capital Xtra, Classic FM, Heart 80s nebo Magic UK. Celkem se jedná o dva digitální multiplexy.

autor: lukpo
Spustit audio