Francouzské Radio Mont Blanc na satelitu Astra i s obrazem ze studia

25. září 2017

Vysílání je šířeno v nekódovaném režimu, není tedy nutné vlastnit dekódovací kartu žádného z operátorů placených služeb.

Francouzská komerční rozhlasová stanice Radio Mont Blanc začala vysílat prostřednictvím satelitu Astra 1KR, pozice 19,2 stupně východně, v televizní podobě. Součástí programu je klasické vysílání doplněné o obraz ze studia. Nejedná se o statické fotky, ale pohled z několika kamer, které snímají aktuální dění. Program je šířen v rámci svazku „Wide“, pokrytí signálem je zcela bezproblémové prakticky v celé Evropě.

Radio Mont Blanc je šířeno v režimu free-to-air (volně), takže pro příjem programu není nutná dekódovací karta žádného z operátorů placených služeb. Divák ovšem pro příjem tohoto kanálu potřebuje box s možností zpracování stanic ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), přesto, že obraz je pouze ve standardní kvalitě. Důvodem je použitá norma DVB-S2/8PSK. Vysílání rozhlasových stanic v televizní podobě je populární zejména na družicích Hotbird, kde tuto možnost využívají někteří italští hráči – RTL 102.5, Radio Italia a další.

Parametry příjmu: Astra 1KR (19,2 stupně východně), 11229/V, SR 22000, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio