Francouzské stanici Radio Classique funguje digitál, zajímá se o vstup do DAB+

21. říjen 2016

„Prostřednictvím on-line přehrávače získáváme stále nové a nové posluchače. Rosteme více než ostatní rozhlasové stanice,“ uvedla Claire Lenart, umělecká ředitelka stanice.

Francouzská rozhlasová stanice Radio Classique se zajímá o možnost vstupu do pozemní digitální distribuce DAB+. Informuje o tom Les Echos. Stanice tak reaguje na výsledky, které ji přináší poslech prostřednictvím digitálních kanálů. Právě digitální média chápe provozovatel tematického okruhu jako možnost, jakým způsobem rychle zasáhnout nové publikum. Přibližně 10 až 12 % publika stanice už ji konzumuje na mobilu, tabletu nebo PC.

„Prostřednictvím on-line přehrávače získáváme stále nové a nové posluchače. Rosteme více než ostatní rozhlasové stanice,“ uvedla Claire Lenart, umělecká ředitelka stanice. Prostřednictvím mobilní aplikace si Radio Classique pustí měsíčně více než půl milionu lidí. Rekordní hodnoty dosáhla stanice v této kategorii v březnu, kdy jich bylo dokonce šest set tisíc. V rámci digitální distribuce DAB+ se Radio Classique objeví pravděpodobně ve Štrasburku, vedle toho ještě žádá paralelně o případné nové VKV kmitočty.

autor: lukpo
Spustit audio