Francouzský regulátor chce pokrytí DAB+ pro velká města a dálnice

25. říjen 2017

Kvalitní pokrytí dálnic má být zajištěno nejen pro samotné obyvatele Francie, kteří se po nich pohybují, ale také pro návštěvníky z Belgie, Německa, Švýcarska a Itálie.

Francouzský regulátor CSA si je vědom toho, jaké má země zpoždění v souvislosti se zaváděním pozemního digitálního rozhlasu DAB a chce jeho zavádění výrazně napomoci. V rozhovoru pro web Radio Crooner to uvedl Nicolas Curien, předseda rozhlasové sekce CSA. V první fázi chce francouzský regulátor zajistit kvalitní pokrytí všech francouzských měst, další prioritou budou zcela logicky dálnice.

Kvalitní pokrytí dálnic má být zajištěno nejen pro samotné obyvatele Francie, kteří se po nich pohybují, ale také pro návštěvníky z Belgie, Německa, Švýcarska a Itálie. V těchto zemích již DAB+ vysílání dávno funguje a posluchači zvyklí na rádio s „vysokým rozlišením“ neměli o tento signál přijít. Curien jako systémový inženýr chápe také důležitou roli konzultace jednotlivých subjektů na trhu – mimo jiné rozhlasových stanic, mediálních domů a výrobců elektroniky. Digitalizace rádia probíhá ve Francii prozatím bez velkých hráčů včetně Lagardère.

autor: lukpo
Spustit audio