Frankfurtský autosalon otevírá pro veřejnost. Je nejbližší výstavou aut světového formátu

Autosalon v německém Frankfurtu se otevírá pro veřejnost. Po dvou novinářských dnech míří na výstaviště desetitisíce návštěvníků, včetně těch z České republiky. Mezinárodní výstava aut ve Frankfurtu je ze světových akcí pro české motoristy vůbec nejblíže.

Hodinový let z Prahy do Frankfurtu je pohodlný, ale vyjde na několik tisíc. Letiště je od výstaviště vzdálené 15 až 20 minut podle dopravy, určitě nejpříjemnější je cesta taxíkem.

Místní řidič okamžitě ví, kam mířím, říká mi, že každé dva roky, co je tu autosalon, je město plné návštěvníků a houstne doprava.

„Návštěvník má ale spoustu jiných, levnějších možností. Z letiště jede vlak na hlavní nádraží, a pak musíte další linkou, tramvají, metrem nebo pěšky zhruba patnáct minut,“ říká za organizátory autosalonu Serena Kleinová.


Do pátku stojí denní vstupenky 50 eur, kvůli zájmu obchodníků. Pak zlevní na třetinu, tedy asi 400 korun.

Ceny hotelů v okolí výstaviště jsou trojnásobné, takže lepší je hledat dál od centra a dojíždět metrem. Cesta taxíkem z letiště vyjde asi na 30 eur.

Vlakem můžete vyrazit už z Prahy, je to levnější, s přestupy to ale zabere sedm hodin, vůbec nejméně zaplatíte za autobus, jenže cesta přes Norimberk může být ucpaná. Ještě se dá jet přes Drážďany, to je tip pro řidiče osobních automobilů. Ostatně na autosalonu byste měli bez problému zaparkovat.

autor: msk
Spustit audio