Gabriela Koukalová má světové zlato. Na šampionátu v Hochfilzenu ovládla sprint

Gabriela Koukalová se dočkala. Česká biatlonistka získala svou první individuální zlatou medaili z mistrovství světa, a to když v rakouském Hochfilzenu ovládla sprint. Závodnice z Jablonce během 7,5 kilometru dlouhého závodu neudělala jedinou chybu a o čtyři vteřiny porazila Němku Lauru Dahlmeierovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonistka Gabriela Koukalová s prvním zlatem v letošním ročníku Světového poháru

Biatlonistka Gabriela Koukalová s prvním zlatem v letošním ročníku Světového poháru | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

S vysokým startovním číslem 96 měla biatlonistka z Jablonce přehled o výsledcích svých soupeřek. Věděla, že Francouzka Marie Dorinová-Habertová i Kaisa Mäkäräinenová chybovaly hned při první střelbě. Věděla také, že největší soupeřkou bude Laura Dahlmaierová, která střílela bezchybně.

Začíná biatlonové MS. Koukalová na medaile nemyslí, stresovala by se

Číst článek

Po první střelbě měla Koukalová na Němku pět vteřin náskok, po druhé dokonce deset. Jenže Dahlmeierová umí úžasně rychlá poslední kola a také v Hochfilzenu to prokázala. Gabriela Koukalová mocně povzbuzovaná českým realizačním týmem po celé trati v cíli udržela čtyřvteřinový náskok.

V nejrychlejším sprintu na mistrovství světa v historii vyhrála časem 19 minut a 12 sekund, získala už svou šestou medaili z velké světové akce, poprvé ale ovládla individuální závod na mistrovství světa.

Za druhou Dahlmeierovou byl už dvacetivteřinový odstup, po něm brala bronz Francouzka Anais Chevalierová.

O chvilku před Koukalovou jela Eva Puskarčíková, které se opět nepovedla jedna ze střeleckých položek, tentokrát udělala dvě chyby vleže, které ji odsunuly na konec druhé desítky. Do nedělního stíhacího závodu vystartuje 69 sekund za svou kolegyní. Lucie Charvátová, rovněž se dvěma chybami dojela 32, Veronika Vítková se z 68. místa do stíhačky nekvalifikovala.

I úvodní individuální závod poznamenal pokračující ruský dopingový skandál. Mezinárodní biatlonová unie provizorně suspendovala Rusku Jekatěrinu Glazyrinovou. 29letá závodnice je jednou z ruských biatlonistek, o které mluví druhá McLarenova zpráva.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme