Gere si na projekci Pretty Woman ve Varech fotil diváky. Snímky zašle Julii Robertsové

Karlovarské letní kino druhý večer filmového festivalu praskalo ve švech. Téměř sedm tisíc lidí přišlo na promítání kultovního filmu Pretty Woman, který osobně uvedl jeho hlavní protagonista Richard Gere. Mnoho lidí čekalo, že hollywodská star vstoupí na pódium za doprovodu už známé znělky z filmu. Nikoho ale nenapadlo, že ji Richard zanotuje sám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Richard Gere uvedl v karlovarském letním kině projekci Pretty Woman

Richard Gere uvedl v karlovarském letním kině projekci Pretty Woman | Zdroj: ČTK

Richard Gere přivítal diváky v letním kině ve skvělé náladě. Pobíhal po pódiu sem a tam, mával, tleskal a fotografoval publikum.

Herec prý nikdy v životě neviděl tak velkou účast na promítání staršího filmu. Diváci v České republice jsou podle něj jedni z nejlepších a jejich fotografie chce poslat své kolegyni Julii Robertsové, aby viděla, o jakou skvělou událost přišla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na promítání kultovního trháku Pretty Woman, který uvedl Richard Gere, přišlo téměř 7000 lidí. Natáčela tam Marie Machytková

Od premiéry dnes už kultovního filmu Pretty Woman letos uplynulo 25 let. Za tu dobu ho zhlédly miliony diváků a někteří hned několikrát:

„Tipuji tak pětkrát nebo šestkrát,“ říká jedna z divaček. „Nejméně desetkrát. Celý film je krásný,“ přidává se další divačka.

Původní scénář k snímku ale vyprávěl trochu odlišný příběh a měl i jiné jméno – 3000 dolarů. Prostitutka Vivian sice měla potkat charismatického milionáře, příběh ale neměl být tak komediální a žádná velká romance hlavní dvojici souzena nebyla.

Richard Gere uvedl v karlovarském letním kině projekci Pretty Woman | Foto: ČTK

Role měli ztvárnit Michelle Pfeiffer a Al Pacino - a ti se měli rozejít ve zlém. Vivian by dostala zaplaceno za své služby a s milionářem Edwardem by se rozloučila slovy: Nenávidím tě. Českým fanouškům by se ale takový konec rozhodně nezamlouval.

„No to vůbec. Ani pomyšlení. Dopadlo to ale dobře. Ta dvojice, co tam hraje, je skvělá,“ pochvalují si divačky v letním kině.

Práva k filmu nakonec koupila společnost Disney a režii převzal Garry Marshall. A z filmu se stal trhák. Jen v prvním roce promítání vydělal v přepočtu víc než 12 milionů korun a znají ho diváci po celém světě.

Richard Gere například zavzpomínal, že na něj jednou při návštěvě Bornea volali tehdejší domorodci - Pretty Woman man.

Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme