Havlíčkův Brod se po sedmadvacáté stává metropolí knih. Začíná Podzimní knižní veletrh

20. říjen 2017
Zprávy z

V Havlíčkově Brodě dnes a zítra probíhá Podzimní knižní veletrh. Podle pořadatelky – spisovatelky a překladatelky Markéty Hejkalové – jde o nejreprezentativnější přehlídku české knižní tvorby. V útrobách kulturního domu Ostrov se představí jak velká zavedená nakladatelství, tak drobní vydavatelé. Akci každoročně navštíví přes 15 tisíc lidí.

Do Havlíčkova Brodu se pravidelně sjíždějí přední čeští spisovatelé, publicisté a také publikující politici. Mezi nejznámější hosty letošního ročníku patří Karel Pacner, Petruška Šustrová, překladatel Martin Hilský, bývalý prezident ČR Václav Klaus a mnozí další.

Tradiční hosté veletrhu ho ani letos neopomenou. Přijede Jiří Dědeček, Michal Viewegh, Ivan Kraus, Tereza Brdečková, Irena Obermannová i Karel Hvížďala.

Zahraniční tvorbu bude vedle jiných reprezentovat oblíbený americký autor Robert Fulghum, pro kterého to nebude první návštěva Vysočiny.

Pomyslná brána veletrhu se otevře v pátek v 10:00 hodin dopoledne a zůstane tak do 19. hodiny. V sobotu to bude od devíti do sedmnácti hodin. Podzimní knižní veletrh doprovází celá řada akcí – výstav, koncertů apod.

autor: mik
Spustit audio