HBO plánuje v příštím roce spustit novou globální službu s videem na vyžádání

19. říjen 2017

Prémiová značka vnímá sílící konkurenci, kterou přinášejí Netflix nebo Apple. Bojovat s nimi chce vysoce kvalitním obsahem, do něhož bude nadále investovat nemalé prostředky.

Placená televize HBO plánuje v příštím roce uvést na trh novou nelineární službu s videem na vyžádání (OTT). Na veletrhu MIPCOM to uvedl Richard Plepler, předseda představenstva a generální ředitel HBO. Plepler nebyl ohledně nové služby příliš sdílný a uvedl prakticky pouze dvě věci – má jít o globálně působící nabídku a termín spuštění je naplánován předběžně na polovinu roku 2018. V ČR a na Slovensku jsou v tuto chvíli k dispozici služby HBO GO a HBO OD.

HBO nicméně nechce spuštěním nové platformy kanibalizovat ostatní platformy, kde svůj obsah nabízí. Globální hráč, který nedávno odvysílal sedmou sérii svého nákladného fantasy seriálu Hra o trůny, působí v šedesáti zemích světa a má 134 milionů předplatitelů. Jeho obsah je k dispozici prostřednictvím různých distribučních kanálů na více než 150 trzích. OTT chápe Richard Plepler jako důležitou součást byznysu HBO. Kde byly tyto služby spuštěny, zaznamenala placená televize nárůst předplatitelů. Plepler velmi vnímá souboj se značkami, jako je Netflix nebo Apple, věří však tomu, že zákazníci zachovají HBO přízeň kvůli vysoce kvalitnímu obsahu, do kterého plánuje nadále investovat.

autor: lukpo
Spustit audio