Helceletovi se líbí atletická show v Portlandu, první den sedmiboje se mu ale nepodařil

Český atlet Adam Sebastian Helcelet může po prvním dnu sedmiboje na HMS myslet na medaili. Po čtyřech disciplínách je se součtem 3333 bodů na pátém místě a na zatím bronzového Ukrajince Kasjanova ztrácí 87 bodů. Sám ale s tímto průběžným stavem spokojený není, protože od sebe v Portlandu čekal lepší výkony. Líbí se mu ale atmosféra, kterou v Portlandu vytváří fanoušci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Sebastian Helcelet na HMS v Portlandu

Adam Sebastian Helcelet na HMS v Portlandu | Zdroj: ČTK

„Nic se mi nepovedlo. Vždycky mám problémy se srovnat s palubovkou. Na dálce jsem se s tím vůbec nesrovnal a na výšce taky ne. Je to škoda, v rozcvičce mi to šlo, to jsem dal 205 cm úplně v pohodě,“ věřil možný pokračovatel silné české vícebojařské tradice, že skočí do výšky víc než 202 centimetrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

helcelet s nadějí.mp3

Hluboko pod své možnosti zvládl závěr prvního dne sedmiboje také nejlepší atlet světa uplynulého roku Ashton Eaton, který ale i tak stále celou soutěž vede.

„Je neskutečný. Nevím, co bych k tomu klukovi řekl. Po všech směrech je úplně v pohodě. Dá se s ním o všem bavit, všem nám fandí,“ přibližuje Adam Sebastian Helcelet i lidskou stránku amerického světového rekordmana v halovém sedmiboji i venkovním desetiboji.

Jeho slova Eaton potvrdil například ve výšce, když se od pohledu upřímně radoval z úspěchů Grenaďana Felixe, který je zatím druhý, o 63 bodů právě za Američanem. Jestli si nakonec spraví náladu i český atlet bude jasné zítra nad ránem, ale už v 19 hodin začne druhý den sedmiboje 60tkou překážek.

Holuša i Maslák zvládli na HMS semifinále a budou bojovat o medaile

Číst článek

Fanoušci na skromných tribunách víceúčelové haly v největším městě státu Oregon dokázali vytvořit až překvapivě dobrou atmosféru a nebylo to jen při podporování domácího sportovce. I když Kanaďanku Brianne Theisenovou Eatonovou už Američané tak trochu berou za svoji díky sňatku s vícebojařským rekordmanem.

Možná i hlasití fanoušci jí pomohli k vydřené zlaté medaili v pětiboji. „Atmosféra je úžasná a Američanům se závodí úplně neskutečně. Snaží se z toho udělat show, což jsem zažil poprvé a strašně se mi to líbí,“ zhodnotil v současnosti nejlepší český vícebojař netradiční nástup na každou disciplínu, při kterém vybíhají atleti na dráhu za zvuků rockové hudby mezi bengálskými ohni.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme