Hesenský regulátor podporuje plán rozvoje digitálního rozhlasu

19. prosinec 2017

Společnost Hessen Digital Radio aktuálně provozuje komerční multiplex se třinácti stanicemi, které se mají v příštím roce dostat na nové vysílače.

Hesenský regulátor LPR Hessen na svém posledním zasedání podpořil další plán rozvoje digitálního vysílání DAB+. Ten konkrétně souvisí s možností rozšíření technologie na sever a východ spolkové země, kde je aktuálně pokrytí problematické, případně žádné. Nejpozději ve III. čtvrtletí roku 2018 je naplánováno spuštění DAB+ vysílačů Kassel / Habichtswald, Hoher Meissner, Biedenkopf a Fulda.

Společnost Hessen Digital Radio (HDR) aktuálně provozuje komerční multiplex se třinácti stanicemi. Právě této DAB+ sítě by se vysílání do dalších regionů týkalo. V Hesensku je již více méně zajištěno bezproblémové pokrytí veřejnoprávním multiplex hr Radio. Rozšíření komerční sítě do dalších koutů spolkové země by tak bylo bez pochyby vítaným zpestřením programové nabídky. Právě přístup HDR je v tuto chvíli chápan jako jediný, díky kterému je možné rozšíření počtu digitálních stanic realizovat.

autor: lukpo
Spustit audio