Hesenský rozhlas spustí další čtyři DAB+ vysílače, jeden přijde na řadu už v září

19. září 2017

Do kategorie nových vysílačů spadá i Würzberg, který bude šířit signál výkonem 10 kW. Kromě rozhlasových stanic jsou v digitální síti dostupné také doplňkové informace.

Ještě v září letošního roku počítá německý veřejnoprávní rozhlas pro Hesensko se spuštěním dalšího digitálního vysílače ve standardu DAB+. Půjde konkrétně o stanoviště Darmstadt-Weiterstadt, které bude signál šířit výkonem 2,5 kW ve vertikální polarizaci. V provozu tak už bude celkem desátý vysílač multiplexu „hr Radio“ fungující na kanálu 7B. V digitální síti jsou šířeny například stanice hr1, hr2, hr3, hr4, YOU FM nebo hr-info.

V kategorii „Plán“ jsou v tuto chvíli DAB+ vysílače Gießen/Dünsberg (5 kW, vertikál), Gelnhausen/Schnepfenkopf (5 kW, vertikál) a Würzberg (10 kW, vertikál). V digitální síti Hesenského rozhlasu je prostor také pro doplňkové služby, které k této technologii neodmyslitelně patří. Slideshow přináší například loga stanice pro barevné displeje, fotky ze studia, případně zpravodajství. Součástí multiplexu je i textový servis Journaline a nesmíme zapomenout ani na dopravní informace TPEG sloužící pro navigační systémy.

autor: lukpo
Spustit audio