Hesenský veřejnoprávní rozhlas přidává dva nové DAB+ vysílače, chystá další

3. srpen 2017

Zájemci o digitální rozhlas si mohou v dosahu hesenských vysílačů naladit stanice hr1, hr2-kultur, hr3, hr4, hr-iNFO a YOU FM.

Hesenský veřejnoprávní rozhlas HR chystá v následujících dnech, konkrétně na úterý 8. srpna, spuštění dalších dvou nových DAB+ vysílačů. Půjde konkrétně o lokality Hoher Meisner a Kreuzberg. Oba vysílače zlepší pokrytí signálem výrazně, protože jejich výkon je naplánován na 10 kW. DAB+ signál expanduje do dalších oblastí krátce poté, co se koncesionáři dočkali signálu také v regionu Biedenkopf a navýšení výkonu u Rimbergu.

Zájemci o digitální rozhlas si mohou v dosahu hesenských vysílačů naladit stanice hr1, hr2-kultur, hr3, hr4, hr-iNFO a YOU FM. Multiplex hr Radio funguje na kanálu 7B a při zlepšených troposférických podmínkách je ho možné zachytit také na omezeném území Čech, jak ukázala například nedávná návštěva rozhledny u Rokycan (viz odkaz níže). K dalšímu spouštění nových vysílačů by mělo dojít v průběhu příštího roku. Informace o možnosti příjmu Hesenského rozhlasu jsou k dispozici na webu www.empfang.hr.de.

autor: lukpo
Spustit audio