Hingisová vítězí i po dvaceti letech. Protihráče dokáže přečíst a zahnat do nekomfortních zón

Tenistky Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková na první společný titul nedosáhly. Ve finále US Open bojovaly s vlastní nervozitou a hlavně s výtečnými soupeřkami, Čchan z Tchajwanu a Švýcarkou Martinou Hingisovou, čerstvou majitelkou pětadvaceti grandslamových titulů.

Ještě před víkendem měla grandslamových titulů Martina Hingisová třiadvacet, číslo dresu Michaela Jordana, jak americkému publiku připomněla.

Teď po triumfu v mixu a deblu z US Open má o dvě trofeje víc. A mimochodem, když zmíněný legendární basketbalista v devadesátých letech táhl Chicago k finálovým zápasům v NBA, ona už také hrála o tituly.

„Když jsem vyrůstala, tolik jsem to nevnímala, samozřejmě si pak zpátky na její jméno i úspěchy vzpomínám. Je neskutečné, co dokázala,“ říká Kateřina Siniaková, a myslí tím i výtečný rok 1997, ve kterém tehdy šestnáctiletá Hingisová postupně vyhrála singlové tituly v Melbourne, Wimbledionu a na US Open.

Grandslamové trofeje sbírala i dál, později už jen v ženské a smíšené čtyřhře, ale způsob, kterým vyhrávala, zůstává hodně podobný. „Neskutečně čte hru, dokáže rozpoznat, co nejméně vyhovuje soupeřkám, nehraje rány, ale protihráče dostane do nekomfortních zón,“ vysvětlila Lucie Hradecká.

I proto sledují fanoušci i dvacet let od slavnostního otevření stadionu Arthura Ashe Martinu Hingisovou na stejném místě znovu jako šampionku, i když tentokrát ne v singlu, ale mixu a deblu.

autor: jpa
Spustit audio