Hip-hop od veřejnoprávního rozhlasu? Belgická RTBF spustila projekt Tarmac

26. září 2017

Celoplošná stanice pracuje s několika sociálními sítěmi. S posluchači a diváky komunikuje prostřednictvím Facebooku, YouTube, Instagramu i Snapchatu.

Belgický veřejnoprávní rozhlas RTBF spustil novou digitální platformu Tarmac, která zahrnuje také stejnojmennou stanici určenou pro distribuci v rámci DAB+. Tarmac se věnuje primárně městskému divákovi a posluchačům nabízí především hip-hop. Stanice je určena pro publikum ve věku od 15 do 25 let. Tarmac je součástí multiplexu RTBF DAB a k dispozici je už v modernějším kódování DAB+/HE-AAC, verze 1 s datovým tokem 72 kbps.

Stanice významným způsobem pracuje se sociálními sítěmi, mj. Facebookem, YouTube, Instagramem nebo Snapchatem. Pro mladé posluchače má připravenou také speciální mobilní aplikaci. Příprava projektu trvala přibližně deset měsíců. Proč se nový veřejnoprávní okruh zaměřil právě na hip-hop, je nasnadě. Právě z něj městská kultura významně čerpá. „Nejsme televize ani rádio, je to něco mezi tím,“ uvádí stanice v rámci charakteristiky na webových stránkách, která potvrzuje rozkročení na řadě platforem. Motto stanice je „Tarmac: The New Playgroud“ (Tarmac: Nové hřiště, pozn. red.).

autor: lukpo
Spustit audio