Hitrádio Magic žádá o změnu licenčních podmínek, chce se přiklonit k rockové hudbě

3. červenec 2017

Původní vlastník východočeského Rádia Černá Hora nedávno umožnil majiteli Hitrádií plné ovládnutí této rozhlasové stanice. Tato skutečnost proto může leccos naznačovat.

Společnost Media Bohemia, která je jedním z nejvýznamnějších hráčů na rozhlasovém trhu, žádá regulátora RRTV o změnu licenčních podmínek pro svou původně pouze východočeskou stanici Hitrádio Magic (dříve Rádio Metuje). Vyplývá to z žádosti, která se objevila na webu vysílací rady. Stávající žánry rock, pop a dance navrhuje nahradit zaměřením rock, poprock a pop. Upustit plánuje od výběru pouze hitových skladeb a rozšířit tak hudební portfolio.

Redakce webu Digitální rádio předpokládá, že Media Bohemia by se mohla Hitrádio Magic snažit přeformátovat na Rock Rádio, které ve východních Čechách prakticky nevysílá a vyřešila by tak absenci jeho pokrytí v této oblasti. Rádio Černá Hora, které převzala od původního majitele Martina Černého, by naopak zařadila do své sítě Hitrádio. Provozování dvou hitových stanic by zcela logicky nedávalo pro Media Bohemia v tomto regionu smysl. Zdali očekávání redakce webu Digitální rádio stojí na reálných základech, případně jde pouze o spekulace, ukážou následující měsíce.

autor: lukpo
Spustit audio